Δρ. ΚΟΥΡΤΟΓΛΟΥ Ι. ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Πληροφορίες

2Η ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ, ΑΝΩ ΠΑΝΟΡΑΜΑ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΤΗΛ.: 231080000
ΕΙΔΙΚΟΣ ΠΑΘΟΛΟΓΟΣ - ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΟΣ
ΔΙΔΑΚΤΩΡ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΑΠΘ

Ο γιατρός διαβητολόγος - ειδικός παθολόγος ΚΟΥΡΤΟΓΛΟΥ Ι ΓΕΩΡΓΙΟΣ Δρ διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στη Θεσσαλονίκη.

Ο γιατρός εξειδικεύεται στο σακχαρώδη διαβήτη. Έχει εργαστεί, επί πολλά έτη, σε διαβητολογικά κέντρα.

Οι υπηρεσίες που παρέχει, είναι:

Ρύθμιση και έλεγχος όλων των τύπων του διαβήτη: διαβήτη τύπου 1, διαβήτη τύπου 2 και διαβήτη κυήσεως.

24ωρη καταγραφή σακχάρου. Ο γιατρός διαθέτει μεγάλη εμπειρία στα σύγχρονα συστήματα μετρήσεως και συνεχούς καταγραφής σακχάρου (cgms) και στα συστήματα συνεχούς χορήγησης ινσουλίνης (αντλίες ινσουλίνης), με στόχο την ιδανική ρύθμιση του διαβήτη.

Πρώιμη και έγκαιρη ανίχνευση των επιπλοκών του σακχαρώδη διαβήτη στα μικρά και στα μεγάλα αγγεία του σώματος (αμφιβληστροειδοπάθεια, νευροπάθεια, νεφροπάθεια, στεφανιαία νόσος καρδιάς, περιφερική αγγειοπάθεια και αγγειακή εγκεφαλική νόσος) και επιθετική αντιμετώπισή τους με τη συνεργασία κορυφαίων συναδέλφων αντίστοιχων ειδικοτήτων.

Πρώιμη διάγνωση και αντιμετώπιση του 'διαβητικού ποδιού' - doppler περιφερικών αγγείων.

Διατροφική αντιμετώπιση του διαβήτη. Κατάστρωση και χορήγηση εξατομικευμένων διαιτολογίων, με στόχο την επίτευξη και διατήρηση ιδανικού σωματικού βάρους και τη σωστή ψυχοσωματική ανάπτυξη παιδιών, εφήβων και νεαρών ατόμων με όλους τους τύπους του διαβήτη.

Έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπιση των ειδικών λοιμώξεων του διαβήτη.

Ο ιατρός ειδικός παθολόγος - διαβητολόγος Δρ Γεώργιος Κούρτογλου είναι ο διευθυντής του Παθολογικού και Διαβητολογικού Τμήματος της κλινικής Άγιος Λουκάς στη Θεσσαλονίκη. Μπορεί να προσφέρει πρώιμη και έγκαιρη ανίχνευση των επιπλοκών του σακχαρώδη διαβήτη και αντιμετώπιση των συνυπαρχόντων παραγόντων καρδιαγγειακού κινδύνου (παχυσαρκίας, υπερτάσεως και υπερλιπιδαιμιών).

Ο ιατρός έχει συμμετοχή σε πολλές κλινικές μελέτες που διεξήχθησαν με έγκριση του Ε.Ο.Φ. και υπήρξε ομιλητής και εισηγητής σε πλήθος επιστημονικών συνεδρίων, σεμιναρίων και σε πλήθος εκδηλώσεων για το κοινό. Τέλος, έχει συμμετοχή σε περισσότερες από 80 ερευνητικές εργασίες, με δημοσιεύσεις σε ελληνικά και ξένα ιατρικά περιοδικά, ανασκοπήσεις και άρθρα σε περιοδικά και βιβλία.